Zeci de locatari din sectorul Botanica achită facturi exagerate pentru apă

Embed:

Sunt indignaţi că plătesc pentru apă mai mult decât consumă. Locatari a cel puţin şapte blocuri de pe strada Zelinski din sectorul Botanica al Capitalei spun că de la începutul anului sunt nevoiţi să achite facturi duble.

Oamenii au sesizat de nenumărate ori reprezentanţii Direcţiei Locativ-Comunale, care gestionează contoarele comune din bloc, dar nu au primit nicio explicaţie până acum. 

Locatarii au ajuns la capătul răbdării, pentru сă sunt nevoiţi să arunce bani în vânt pentru apa pe care nu au folosit-o.

"Noi consumăm 10 metri cubi, dar ne pun în facturi încă şapte suplimentar, adică aproape un volum dublu. Şi aşa în fiecare lună. Odată am consumat 28 de metri cubi, dar ne-a indicat încă 31 de metri cubi."

"Am dat şapte metri cubi, aproape opt şi mi-a pus patru cuburi deasupra. Pentru ce plătesc eu apa aceasta, se pune întrebare? "Jăc" nimic nu ne spune, nimic nu ne poate clarifica."

Cel mai greu le este pensionarilor şi familiilor care au copii mici.

"Au fost consumate 37 de cuburi şi au pus cota-parte 17 cuburi, asta e mult. Achităm, luăm din gura copiilor şi achităm pentru ei."

"Eu trebuie să plătesc 60-70 de lei, dar mă impun să achit 130-150 de lei."

"Toată lume primesc mai mult şi mai mult. -Cu cât? -Cu 100, 80 de lei. Dar eu de unde să-i iau că am pensie de 1200 de lei?"

Reprezentantul Primăriei care este responsabil de contoarele din scara blocului a refuzat să discute cu echipa noastră de filmare, pe motiv că are zi liberă. Şeful acestuia, Petru Gontea, a declarat că va investiga acest caz.

"Diferenţă între contoarele individuale şi contorul la bloc, se primeşte o sumă care trebuie să fie repartizată între locatari. Ea, după cât ştiu, în oraş nu depăşeşte două cuburi. Mă aflu în concediu, dar să fac indicaţii convenite la "Infocom", cât şi la Direcţie ca să iasă un grup de lucru acolo şi să lucreze",a spus şeful Direcţiei generale locativ-comunale mun.Chişinău, petru Gontea.

În cele şapte blocuri sunt peste 400 de apartamente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu