Zeci de credincioşi şi un sobor de şapte preoţi au pornit în drumul crucii

Embed:
Zeci de credincioşi şi un sobor de şapte preoţi au pornit în drumul crucii de la biserica "Sfinții Drepții Părinți Ioachim și Ana" din Sângera. Enoriaşii şi-au început pelerinajul de la ora patru dimineaţa, iar odată cu ei a pornit şi ploaia, care însă nu i-a oprit din cale.

Oamenii au mers cu icoane, cruci, steaguri bisericeşti şi flori. Ei spun că se roagă pentru binele lor şi al celor dragi, iar în pelerinaj au pornit de la mic la mare:

"Eu am venit aici pentru ca Dumnezeu să îmi protejeze familia."

"Pentru pace în ţară, pentru ploaie, pentru sănătatea copiilor, a nepoţilor. Liniște în suflet să avem, credinţă."

Parohul Bisericii "Sfinții Drepții Părinți Ioachim și Ana" spune că la drumul crucii participă oameni din toată ţara.

"Noi ne rugăm pentru întreg poporul, pentru cei sărmani, pentru cei bolnavi, pentru cei care se află în călătorie. Acest drum al pocăinței este bine venit pentru întreg poporul şi nu facem altceva decât mergem şi ne rugăm în drumul pe care în parcurgem", a spus parohul Bisericii Sfinţii Drepții Părinți Ioachim și Ana, Cristofor Tverdostup.

Înainte de a porni la drum, enoriaşii au participat la slujba bisericească. Ulterior, ei au luat masa la biserica din Sângera pentru a putea parcurge tot traseul.

Pelerinajul durează două zile, iar credincioşii urmează să facă popas la mai multe lăcaşuri din Capitală. Prima destinaţie a fost biserica de lemn „Acoperământul Maicii Domnului” din sectorul Botanica, unde credincioşii au ajuns în zorii zilei. Drumul crucii se va încheia sâmbătă, cu o slujbă religioasă la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chişinău.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu