Zeci de copii ajung la spital din cauza fructelor şi legumelor NESPĂLATE

Embed:

Medicii trag un semnal de alarmă! Zeci de copii ajung zilnic la spital din cauza infecţiilor intestinale acute. Specialiştii spun că, de cele mai multe ori, micuţii mănâncă fructe şi legume nespălate.

Părinţii cumpără lactate sau produse din carne din locuri neaturizate şi cu termen expirat. Acestea provoacă diaree, vomă şi febră mai ales la copii.

Secţia de boli intestinale a spitalului Toma Ciorbă din Capitală este supraaglomerată. Zilnic aici sunt aduşi până la 20 de copii cu diaree. Sandu a ajuns în spital după ce a mâncat cireşe pe care mama nu a reuşit să le spele.

Medicii spun că părinţii ar trebui să fie mai atenţi atunci când este vorba despre alimentaţia copiilor.

"Pe timp de vară, cel mai des copiii se otrăvesc de la lactatele procurate în condiţii neautorizate, lactatele cu termen expirat sau păstrate în condiţii nesatisfăcătoare. De asemenea, de vină sunt legume procurate la marginea străzii, care nu au fost în prealabil spălate, şi mânuţele murdare", precizează medicul Angela Vămăşescu.

Medicii ne recomandă ca înainte de a manca sau de a prepara hrana, să ne spălăm pe mâini. De asemena, fructele şi legumele trebuie bine spălate, iar carnea, peştele şi ouăle - fierte bine. Produsele trebuie să fie cumpărate din locuri autorizate.

Iar atunci când apar diareea, voma, febra şi durerile abdominale, mai ales în cazul copiilor, trebuie să ne adresăm imediat la medic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu