Zeci de civili morţi! Avioanele ruse ŞI-AU RELUAT RAIDURILE AERIENE la Alep

Avioanele ruse şi-au reluat raidurile aeriene vizând cartierele rebele din Alep, iar activiştii au declarat că au fost cele mai intense bombardamente din ultimele zile, soldate cu cel puţin 25 de morţi, inclusiv copii, relatează BBC News, potrivit Realitatea.net.

Imagini publicate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului care urmăresc situaţia în zonă au arătat cadavre de copii mici, învelite în cearşafuri, în timp ce părinţii plâng lângă ele.

Printre cartierele cele mai grav afectate au fost Bustan al-Qasr şi Fardos, din apropiere de centru vechi, aflate în zona liniei frontului.

ONG-ul Medecins Sans Frontieres a anunţat marţi că în oraş mai funcţionează numai 11 ambulanţe, pentru că cinci au fost distruse de bombe, iar alte opt au nevoie de piese de schimb.

Între timp, presa siriană anunţă că atacuri rebele asupra cartierelor controlate de Guvern în vestul Alepului s-au soldat cu patru morţi şi 14 răniţi.

Bombardamentele vin după o reducere temporară a atacurilor, decretată de Guvernul sirian, parţial pentru a le permite civililor să plece din zonele controlate de rebeli în estul oraşului, potrivit News.ro. Zona a fost vizată de raiduri aeriene intense de când un armistiţiu negociat de Statele Unite şi de Rusia s-a prăbuşit, luna trecută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu