Zeci de călători, BLOCAȚI în GĂRI din cauza protestelor: Este bătaie de joc (FOTO)

Embed:

Zeci de pasageri stau înghețați în stațiile de așteptare și în autogara de la Strășeni cu speranța că vor ajunge astăzi la destinația finală.

Oamenii spun că singura lor soluție este de a merge cu taxiul și așteaptă mai mulți călători care merg în aceeași direcţie, să achite în comun pentru că altfel bate la buzunar.

"Vreau să ajung la Căpriană. Este bătaie de joc pentru șoferi, dar și pentru oamenii care vor să ajungă la destinație. Mai aștept pe cineva care merge în aceeași direcție să luăm un taxi pentru că altfel nu putem. "

"De un ceas jumăte încerc să ajung la Pănășești. Așteptăm să ne adunăm patru oameni și să plecăm împreună cu taxiul. Azi taxiul este mai scump decât de obicei. Nu am fost anunțați că astăzi nu merge transportul."

 

Unii taximetriști au spus că azi vor profita de situație pentru a face bani.

 

În această dimineață, în Gara de Nord din Capitală unele microbuze au ajuns cu întârzâiere. Pasagerii spun că șoferii le-au zis că vor fi și rute de întoarcere.

"Eu aștept o rudă din Telenești, nu știu că nu merge transportul din raioane."

"Am venit de la Rezina, microbuzul a mers cu întârzâiere pentru că e tuman."

"Am de primit un colet și stau aici de mai mult timp și rutiera văd că nu mai vine. Administrația a spus că este cursa, dar o să întârzâie."

"Am venit de la 06:00 dimineața din Rezina, șoferul o zis că la ora 12:00 va fi autobuzul înapoi.

"Aștept rutiera de la Mândrești. Au zis că s-au pornit și vor ajunge."

"Am venit din Telenești și totul e bine. Șoferul o zis că ne ducem înapoi la 15:50."

PUBLIKA.MD amintește că astăzi transportatorii au ieșit la protest. Aproape 350 de microbuze se adună în faţa Guvernului. Astfel, şoferii îşi arată nemulţumirea faţă de autorităţi, care nu acceptă majorarea tarifelor pentru călătorie. Greva a început la ora 12:00.

CITEȘTE ȘI: MOLDOVA ESTE PARALIZATĂ! Transportatorii, în grevă, iar călătorii stau blocaţi în autogări

De menţionat că transportatorii cer majorarea tarifelor deja de câteva luni. În urma ultimelor întruniri cu reprezentanţii ministerului Economiei, a fost întocmit un proiect de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului. Ultimul protest al transportatorilor a avut loc în data de 9 octombrie, atunci când au fost suspendate 500 de curse pe parcursul zilei.

CITEȘTE ȘI: AMBUTEIAJ INFERNAL în centrul Capitalei. Se circulă bară la bară (FOTO/VIDEO)

loading...

Lasă un comentariu