Zeci de barmani din întreaga lume au luptat pentru titlul de cel mai bun artist al cocktailurilor

Embed:

50 de barmani din întreaga lume s-au adunat în capitala Marii Britanii, unde s-a dat lupta pentru titlul de cel mai bun artist al cocktailurilor. După şase etape în care maeştrii au oferit spectacole uimitoare, cel mai bun a fost desemnat reprezentantul Statelor Unite.

Măiestria şi creativitatea au fost principalele ingrediente pentru participanţi în drumul lor spre titlul de cel mai bun barman al anului. Prima probă s-a desfăşurat la un hotel din Scoţia, iar juriul a evaluat nu doar aroma, gustul şi metodele de preparare a băuturilor, dar şi spectacolul pe care îl ofereau barmanii clienţilor.

Următoarele etape au fost organizate în locaţii cu totul neobişnuite. Barmanii au fost provocaţi să-şi demonstreze abilităţile într-o piaţă şi o gară istorică din Londra, însă nu s-au pierdut cu firea.

"Aceasta nu este doar o meserie, ci şi o pasiune, o artă, iar noi suntem artiştii atunci când lucrăm", a spus un participant.

Şi cum fiecare competiţie are un singur câştigător, marele trofeu din acest an a mers la Charles Joly din Statele Unite.

"Acest trofeu este o mărturie care arată unde a ajuns meşteşugul nostru, încotro se îndreaptă, dar şi faptul că este într-o continuă creştere şi dezvoltare şi va ajunge până în toate colţurile lumii", a spus un alt participant la concurs.

"Charles este o persoană care face o muncă imensă de cercetare. Are o pregătire clasică, însă datorită experienţei sale culinare are tendinţa să gândească neconvenţional şi este extrem de creativ", a declarat un membru al juriului.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu