Zeci de autoturisme şi motociclete retro de pe ambele maluri ale Prutului, expuse în centrul Capitalei

Embed:
Zeci de autoturisme şi motociclete retro de pe ambele maluri ale Prutului au fost expuse în centrul Capitalei. Proprietarii şi-au adus cu mândrie bătrânele vehicule, în care au investit pasiune, timp şi bani.

Iulian Burbulea a venit la Chișinău cu un model Jaguar din 1967. Mașina este una autentică. Automobilul s-a păstrat atât de bine pentru că este adus din Argentina, unde clima este caldă.

"Din copilărie, având niște prieteni mai mari, toată ziua se jucau cu mașini, umblau la mașini, la motoare, montau, demontau vechile Dacii care mereu trebuiau întreținute. Eu copil fiind, eram și eu printre ei și iată așa am prins și eu această pasiune", a spus Iulian Burbulea, participant din România.

Autoturismul Citroen 2 CV din anul 1959 este unicul de acest fel în ţara noastră. Piotr Argatov spune că l-a găsit acum 10 ani abandonat pe o stradă din Chişinău. I-a redat strălucirea de altădată, iar acum, datorită lui, câştigă bani.

"Prestez servicii la nunţi. Transport petrecăreţii care preferă maşinile de epocă", a spus Piotr Argatov, participant.

Acest tânăr din Chişinău spune că a visat mult timp la un model de motocicletă. L-a găsit în România, după căutări care au durat ani de zile.

"Este o Yamaha XV500, SE denumirea deplină. A fost fabricată doar între anii ,83 - 87. Produsă mai mult pentru export în Statele Unite, foarte rară aici în Europa, dar a suferit nişte modificări", a spus Vladimir Secrii, participant.

Vehiculele retro au fost fotografiate şi admirate de curioşi.

- Aceasta este amintirea copilăriei mele
- V-aţi plimbat cu aşa model?
- Cândva şi este foarte bună.

"Toate sunt foarte rare, de demult".

Expoziţia a fost organizată de cluburi automobilistice din Moldova şi România.

"Este o acţiune comună cu colecţionarii de maşini retro din România. Planificăm să organizăm împreună un festival al vehiculelor de epocă", a spus Vladislav Dumanov, organizator.

Duminică, vehiculele de epocă se vor deplasa în coloană până la Orheiul Vechi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu