Zeci de angajaţi ai Serviciului Vamal, eliberaţi din funcţii în primul semestru din 2016

Embed:

În primul semestru al acestui an, 167 de angajaţi ai vămii au fost eliberaţi din funcţii. 51 dintre aceştia au fost eliberaţi pentru necorespundere cu funcția deținută sau probleme de integritate, iar restul 116 - concediați în urma sancțiunilor disciplinare sau depunerii cererii de demisie din proprie inițiativă. Datele au fost prezentate în cadrul unei ședințe de bilanț, prezidate de directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie.

Totodată, pentru bugetul de stat, în perioada de referință, Serviciul Vamal a încasat drepturi de import în valoare de 7,602 mlrd. lei, fiind consemnată o creștere de 9,89% sau cu 684 mln. lei mai mult față de perioada similară a anului trecut.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, doar în primele șase luni ale acestui an au fost relevate 2.124 de tentative de încălcare a legislației vamale, fiind înregistrată o majorare semnificativă a ratei de depistare cu 55% față de același interval din anul 2015. Potrivit datelor statistice, cele mai  frecvente încălcări sunt consemnate în cazul depistării articolelor de tutungerie, nedeclarării bunurilor și diminuării valorii în vamă a mărfurilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu