Zece moldoveni, BLOCAŢI pe insula Sfântul Bartolomeu, după ce uraganul Irma a făcut ravagii. MĂRTURII CUTREMURĂTOARE

Embed:

Zece moldoveni au rămas blocaţi pe insula Sfântul Bartolomeu din Marea Caraibelor după ce uraganul Irma a făcut ravagii în zonă. Chiar dacă nu au fost răniţi în urma stihiei, aceştia îşi fac griji pentru că insula este practic izolată, lipseşte energia electrică, iar în curând ei vor rămânea fără produse alimentare. Moldovenii muncesc în construcţii pe insulă de aproape jumătate de an, fiind angajaţi de o companie portugheză.

Aliona Golubenco este sora unuia dintre moldovenii blocaţi pe insulă, originar din raionul Hânceşti. Femeia care locuieşte în Portugalia, povesteşte şocată de experienţa prin care au trecut conaţionalii noştri. Ultima dată ea a vorbit cu victimele, care au între 30 şi 45 de ani, aseară, după ce unii dintre ei au urcat pe un munte din zonă.

"S-a pornit o vijelie şi un urlet, mare, îngrozitor, din partea Oceanului. A distrus tot ce a fost în cale. Fiecare a treia casă a rămas fără acoperiş, maşini aruncate în stradă, întoarse, au ieşit afară au spus că chiar aeronava care făcea rută era ruptă în două", a spus  Aliona Golubenco, sora unui moldovean blocat pe insulă.

Femeia spune că cei zece bărbaţi nu au probleme cu actele, dar îşi face griji pentru că în curând vor rămânea fără provizii, iar telefoanele nu vor mai avea baterie.

"Din cauza luminii, alimentele cu care s-au aprovizionat se strică, magazinele sunt închise. Problema e anume de alimentaţie, de apă, de gazolină. Nu se ştie când data viitoare vor putea lua legătura cu noi. Acest vârf de munte din câte ştiu e puţin departe de ei", a menţionat Aliona Golubenco.

Autorităţile franceze încearcă să ajute sinsitraţii, dar coşmarul celor care se află pe insulă încă nu a luat sfârşit. Situaţia s-ar putea înrăutăţi şi mai mult în următoarele zile.

"Încă se află în alertă, adică până sâmbătă ceva se mai aşteaptă, nu ştiu cât e de corect, dar cineva i-au anunţat că cel puţin până luni nu au dreptul să iasă din case", a precizat Aliona Golubenco.

Precizăm că cea mai râvnită zonă de vacanţă a lumii este în pericol să dispară cu totul în urma uraganului Irma. Insulele Virgine, Antigua, Barbuda şi Bartolomeu cu peisaje superbe în Caraibe, par acum ieşite din infern. Autorităţile susţin că şi numărul victimelor creşte. Un bilanţ provizoriu arată că 13 oameni au murit, iar zeci au fost răniţi. Irma este cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic în ultimele decenii şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată.

Vezi şi: IMAGINI APOCALIPTICE pe insulele Caraibe. Uraganul Irma a făcut prăpăd, iar numărul victimelor creşte de la o oră la alta

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu