Zece mii de oameni la Cahul: "Este nevoie de o schimbare în Moldova"

Peste 10 mii de persoane care susţin votul mixt s-au adunat în sudul ţării, în oraşul Cahul. Acolo au fost participă şi preşedinţi de raioane, primari, oameni de cultură, dar şi simpli cetăţeni adunaţi din mai multe raioane din sudul ţării. Oamenii prezenţi la miting spun că îşi doresc schimbări, motiv pentru care au ieşit astăzi să susţină schimbarea sistemului de vot.

"Lumea nu este mulţumită de activitatea politicienilor din Parlament. Este nevoie de o schimbare. Votul mixt este o schimbare spre bine. Asta ne dorim pentru că avem nevoie de parlamentari competenţi care să aibă girjă de nevoile ţării. Cunoaştem bine că unele partide politice se opun acestei schimbări. Nu îşi doresc să lase puterea în mâinile cetăţenilor. Avem nevoie să votăm nu doar pe listă de partid. Dorim să votăm direct deputaţii noştri. Doar prin această reformă vom vedea binele în ţara noastră. Acest glas spus astăzi este un răsunet pentru întreaga ţară. Adunarea poporului de astăzi este un ecou pentru ţară şi străinătate. Demonstrăm că ne dorim o schimbare şi o progresare a Republicii Moldova", a spus juristul Lia Banari.

"Schimbarea ţării noastre vine de la fiecare în parte. Este o campanie pozitivă. Vă îndemn să o susţineţi deoarece toţi ne dorim o viaţă prosperă aici acasă", a spus interpreta Cornelia Ştefăneţ. 

Iar vicepreşedintele Asociaţiei Veternilor a MAI, Serghei Busuioc, a declarat că veteranii susţin schimbarea sistemului electoral pentru că va asigura o stabilitate în ţară şi lucrurile se vor îmbunătăţi. 

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 60% dintre cetăţenii Republicii Moldova vor schimbarea sistemului actual de vot. Asta arată cel mai mare sondaj de opinie făcut vreodata în Moldova, pe un eşantion de peste 12.322 de subiecţi, cu o marjă de eroare de doar 0,8 la sută, realizat în lunile aprilie - mai de o prestigioasă companie americană Lake Research Partners.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu