Zece autospeciale noi pentru deszăpezire vor ajunge la Chişinău până la sfârşitul anului

Embed:

Problema celor 10 autospeciale noi, pentru deszăpezirea oraşului, a fost rezolvată. Responsabilii de la direcţia transport anunţă că a fost semnat contractul de cumpărare, iar jumătate dintre ele ar urma să ajungă la Chişinău până la sfârşitul acestui an. În acest scop, muncipalitatea a alocat 16,6 milioane de lei.

"Ele vor putea fi folosite multifuncțional, multianual. Vara la transportat asfalt, diferite materiale de construcţie în procesul de reparaţie a drumurilor, iar iarna la deszăpezire. Vor avea o capacitate de 8 tone, 8 mii de litri fiecare autspecial pentru materialul lichid antiderapant. Sunt produse în Rusia. Cel mai mult ne dorim să fie livrate în acest an, sper să reuşim măcar jumătate, dacă ar fi toate, ar fi ideal", a spus Vitalie Butucel, şeful Direcţiei generale transport public.

Anterior, directorul Întreprinderii Municipale Exdrupo, Andrian Boldorescu, a declarat că, deşi, banii au fost alocaţi la sfârşitul lunii iulie, licitaţia a fost anunţată mai târziu, iar, din această cauză, noile autospeciale ar putea să nu ajungă la timp în Moldova.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunţat că, în caz de necesitate, municipalitatea va apela la ajutorul agenţilor economici.

În prezent, Exdrupo dispune de 87 de utilaje de deszăpezire.

Cele mai noi autospeciale au fost procurate în urmă cu patru ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu