Zebră 3D în Capitală! Şoferii şi pietonii au PĂRERI DIFERITE faţă de marcajul rutier (FOTOREPORT)

Zebră neobișnuită pe o stradă din Chișinău. O trecere de pietoni în format 3D a fost lansată, astăzi, în Capitală. Marcajul cu iluzie optică va oferi mai multă siguranţa pietonilor, deoarece va fi observată de la distanță de șoferi, iar aceștia vor reuşi să reducă viteza la timp.

Pietonilor le-a plăcut invenția, dar susțin că manierele șoferilor încă mai lasă de dorit.

Noua trecere de pietoni a fost marcată la intersecţia străzilor Docuceaev şi şoseaua Hânceşti din sectorul Telecentru, întrucât aici se află mai multe școli și grădinițe.

"Aceste zebre 3D creează o iluzie optică. Menirea este ca şoferul să reducă din viteză, să fie mult mai prudent atunci când traversează această zonă", a spus reprezentantul INP, Uliana Catan. 

Unii conducători auto declară că și așa, marcajul nu este observat de la distanţă.

Pietonii, însă, au altă părere.

"Îmi pare o idee bună. Cred că va avea un impact pozitiv şi asupra pietonilor, încurajându-i astfel să treacă pe trecerile autorizate."

"Şoferul vede culorile mai aprinse şi poate are respect şi se opreşte."

"Dacă şoferul este responsabil nu are importanţă de ce formă este zebra."

Instalarea zebrei 3D a fost posibilă în cadrul unei campanii sociale lansate de o companie petrolieră în parteneriat cu Inspectoratul Naţional de Patrulare.

"Este prima dintre cele 24 de treceri 3D în acest format, pe care ne-am propus să le facem în municipiul Chişinău şi în municipiul Bălţi", a spus reprezentantul companiei petroliere, Alexei Taran. 

De la începutul anului, la această trecere de pietoni au avut loc 135 de accidente rutiere, soldate cu şapte persoane decedate. Potrivit poliției, în cele mai multe cazuri, accidentele s-au produs din vina conducătorilor auto. Costul unei treceri de pietoni 3D ajunge la 6.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu