Zborurile spre şi dinspre Moldova cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9, SUSPENDATE, după catastrofa aviatică din Etiopia

Embed:

Autoritatea Aeronautică Civilă a decis să suspende zborurile spre şi dinspre Moldova cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9, pe fondul măsurilor similare luate în bloc şi de alte ţări.

Directiva este emisă ca măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și a persoanelor de la sol din Moldova, în contextul catastrofei aviatice din 10 martie, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 "MAX" operată de Ethiopian Airlines și a unui accident cu aeronavă de același tip al Lion Air 610, care a avut loc p 29 octombrie .

Aceeaşi decizie a fost luată şi de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviației. Astfel, niciun avion Boeing 737 nu va mai avea voie să survoleze spaţiul aerian al Uniunii Europene.   

Anterior, Indonezia, China, Australia, Singapore şi Insulele Cayman au luat măsuri similare, pentru a putea face un control în ceea ce privește siguranța aeronavelor.

Statele Unite au anunţat însă că vor continua să le folosească.

Până duminică, erau operaționale 387 de avioane Boeing 737 MAX în cadrul a 59 de companii din întreaga lume.

După tragedia din apropierea capitalei Addis Abeba, în care au murit 157 de oameni, acţiunile Boeing au scăzut cu şapte la sută, ceea ce constituie 18 miliarde de dolari. 

Între timp, a fost descifrată ultima convorbire a pilotului cu controlorii de trafic aerian, în care acesta le spune că are "probleme cu controlarea aeronavei", cu puțin timp înainte ca avionul să dispară de pe radare.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu