ZBORURI LOW-COST între Chișinău și Tel Aviv. Când vor fi puse în circulaţie

Embed:

Între Chișinău și Tel Aviv vor apărea curse low cost. La această înțelegere au ajuns premierul Pavel Filip cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, care au avut o întrevedere azi-dimineață la Ierusalim. Premierul Israelului a precizat că aceste conexiuni reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Israel. Cei doi şefi de Guvern s-au arătat interesați ca, în cel mai scurti timp, să convoace o ședință a comisiei interguvernamentale pentru relațiile comercial-economice. Premierul de la Chişinău a menționat și despre susținerea Republicii Moldova la ONU pentru retragerea armamentului rusesc din regiunea transnistreană. Totodată, Filip a îndemnat companiile israeliene să investească în ţara noastră.

"Am vorbit și despre activitatea investițională a Republicii Moldova. Vom avea pe parcursul acestei vizite și întrevederi cu oameni de afaceri. Am vorbit și despre posibilitățile de a investi în domeniul tehnologiilor informaționale, precum știți, Israelul este foarte dezvoltat în acest sens. S-au arătat destul de interesați, îi așteptăm la Chișinău, pe cei potențiali investitori", a declarat Pavel Filip, premier.

Ulterior, premierul s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii al Statului Israel, Yaakov Litzman. În cadrul întâlnirii, Litzman a declarat că Israelul va oferi sprijin Moldovei în dezvoltarea tratamentului oncologic, geriatriei și reabilitării persoanelor cu nevoi speciale.

Oficialii au evidențiat și buna colaborare în domeniul educațional. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chișinău se plasează pe locul doi în topul instituţiilor străine, care pregătesc cadre medicale pentru Israel.

Ulterior, delegația moldovenească a vizitat complexul Victimelor Holocaustului, construit în memoria celor șase milioane de evrei decedați. Tot astăzi, la Tel Aviv, premierul va participa și la Zilele culturii moldovenești în Israel . Pe scena mare vor urca cei 70 de dansatori ai ansamblului "Joc".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu