Zarzavaturi crescute în Moldova au apărut în pieţele Capitalei. AFLĂ PREŢURILE

Embed:

Vitaminele sunt acum mai accesibile. Comercianţii din pieţele agroalimentare din Capitală au pus în vânzare zarzavaturi autohtone. Pe tarabe pot fi găsite ridichi, ceapa, dar şi salata din Moldova. Cumpărătorii nu se prea înghesuie să le cumpere pentru că, spun ei, preţurile sunt prea mari.

Cea mai scumpă este ridichea. Preţul acesteia este de 20 de lei pentru un mănunchi. Spanacul este vândut cu cinci-şase lei legătura, iar ceapa mărarul şi pătrunjelul costă câte trei lei.

Salata este vândută de comercianţi cu 100 de lei kilogramul:

"Ceapa verde, leurda e a noastră, rădăcina de pătrunjel şi spanacul este al nostru. De la Teleneşti, Condriţa, de la Ghidighici este ceapa. Era opt-zece lei, acum s-au ieftinit că se produce la noi".

"Ridichea este din seră de la Condriţa, moldovenească, este bună. Cumpărători avem, acum este post şi oamenii cumpără. 20 de lei, dar uneori mai cedăm".

"Din grădină, dar sunt acoperite cu peliculă. Macrişul este cinci lei o sută de grame, salata este 10 lei o sută de grame".

Majoritatea cumpărătorilor spun că preţurile sunt cam piperate:

"Dacă mi-ar permite buzunarul, noi nu am veni să vindem ce putem şi să cumpărăm altceva. Pentru ce ne ajunge pensia aceasta de 700 de lei, alţii primesc milioane".

"Încă preţurile nu sunt favorabile, dar mai aproape de Paşti, cred că se vor ridica".

Roşiile şi castraveţii autohtonii vor apărea pe tarabe la mijlocul lunii aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu