Zăpada şi parcarea pe partea carosabilă dau bătăi de cap. Ruslan Codreanu s-a alăturat şoferilor de troleibuze la curăţatul zăpezii

Embed:

Zăpada de pe marginea străzilor și mașinile parcate la nimereală, dau peste cap orarul troleibuzelor care circulă cu întârziere și stau blocate minute în șir pe străzi. Pentru a rezolva problema, noaptea trecută, directorul Regiei Transport Electric împreună cu șoferii de troleibuze au venit să curețe zăpada pe bulevardul Moscova din sectorul Râșcani unde erau parcate mașinile.

Înarmat cu lopata s-a alăturat și primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

„Credem că prin acțiunea de azi vom motiva totuși repetat șoferii să aibă grijă acolo unde parchează pentru că îngreunează traficul și sunt sute de oameni, mii de oameni care din cauza asta așteapta troleibuzul de 40 de minute”, a afirmat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

„Sperăm ca deja pe acest tronson să circule liber și să nu creăm impedimente transportului electric, pentru că astfel au de suferit în primul rând pasagerii care nu ajung la destinație”, a declarat Dorin Ciorîi, director Regia Transport Electric.

"Șoferii să înțeleagă să nu ne pună impedimente la salubrizarea orașului pentru că în cazul în care dacă acest autoturisme n-ar fi parcate aici, noi am putea lucra nu manual, dar cu mecanisme", a comunicat Vitalie Butucel, şef al Direcţiei Generale transport public şi căi de comunicaţie.

Șoferii de troleibuze împreună cu taxatorii care au lucrat cot la cot, s-au arătat indignați de comportamentul conducătorilor auto.

Iată ce spun angajaţii RTEC:

„Cu părere de rău la noi șoferii numai vor ca să le fie drumul bun, curat, dar singuri nu ieu parte la nimic.”

„Noi cu forțele proprii, cu noastre, da și femei și bărbați am ieșit să ajutăm conducătorii de troleibuz să poată să treacă.”

Pe unii șoferi i-am prins în timp ce încercau să plece din locurile unde au lăsat mașinile, iar alții care deja se parcau au găsit justificări.  

„ Dacă nu era curățat ave să parchez în altă parte. Păi sunt rugați șoferii să parcheze la parcare, dar dacă parcarea nu este curățată noi unde să parcăm”, a spus un şofer.

„Deja și mi s-a spus că nu se permite că se planifică să fie curățat și așa cp m-am mai departe, nu e o problemă”, a comunicat un alt bărbat.

În ajutor șoferilor de troleibuze a venit și o autospecială care a intervenit la înlăturarea mormanelor de zăpadă acolo unde era mai dificil de lucrat manual.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu