ZĂPADA pune primăriile LA GREA ÎNCERCARE. Toată tehnica de deszăpezire a fost mobilizată

Embed:

Zăpada care a căzut din abundență le dă mari bătăi de cap autorităților locale. Toată tehnica de deszăpezire din dotare a fost mobilizată pentru a curăța străzile și împrăștia material antiderapant.

Cea mai gravă situație este însă la Bălți, unde primăria pare să fi capitulat în fața nămeților. Aici nu există nici utilaje suficiente, nici drumari care să curețe drumurile. În schimb, unii funcționari au avut grijă să curețe zăpada din fața propriilor case. 

La 30 de metri distanță de strada Decebal, una dintre principalele artere ale orașului, nu-i nici urmă de mașină de deszăpezire sau material antiderapant. Aici, stratul de zăpadă de pe carosabil depășește 10 centimetri:

"Iată, vedeţi, noi cu vecinii curăţăm drumul, ca să putem ieşi".

Oamenii se plâng că nici ambulanța nu poate ajunge la ei din cauza drumurilor înzăpezite:

"Nepoţii mei s-au născut acasă, fără medici. Iată cum ajunge aici ambulanţa".

"Oamenii au făcut cărări, aşa cu picioarele. Cu puterile lor".

"Măcar să instaleze ceva de ce să ne sprijinim că nimic nu este. Nisip măcar să presoare că e foarte greu".

Autoritățile strâng din umeri.

"Avem puțină tehnică. Doar două tractoare cu lamă, dar nu este suficient pentru a deszăpezi orașul", a declarat directorul întreprdinerii municipale Bălți, Serghei Pcela.

Chiar și așa, unii șefi au avut grijă de confortul propriu.

"Apar șefi care dau indicații că tehnica trebuie să plece acolo, sau iau tehnica cu ei pentru a curăța zăpada în fața casei proprii. Primordial trebuie să fie drumurile centrale", a relatat inspectorul pentru sistematizarea circulației rutiere, IP Bălți, Vadim Budareţchi.

Și în Călărași sunt străzi unde nu au trecut niciodată mașinile de deszăpezire.

Locuitorii de pe strada Frunze s-au obișnuit să curețe singuri zăpada în fiecare iarnă:

"Eu dimineața trebuie să mă trezesc, înainte de a mă duce la luccru, o oră și jumătate trebuie să curăţ zăpada ca să pot ieși cu transportul. Noi parcă nu aparținem orașului".

Nici ambulanța nu poate să ajungă la bolnavi.

"Maşini care merg pe toate drumurile, cu părere de rău le avem numai două. Dacă chiar şi ajungem aproape de teren, ne coborâm pe jos. Ne confruntăm cu probleme", a specificatmedicul, Victor Buga. 

În Capitală, 24 de autospeciale și 500 de muncitori curăță drumurile de zăpadă. Şoferii spun că circulă cu prudenţă.

Autoritățile le-au recomandat șoferilor să evite drumurile în pantă și să ocolească mai multe străzi, printre care Vadul-lui-Vodă, Profesor Ion Ganea, Timiș, Poștei, dar şi străzile Paris, Căușeni și stradela Uzinelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu