Zăpada a pus stăpânire pe Moldova! Zeci de ACCIDENTE şi SUTE de pene de curent în toată ţara

Cel puţin 200 de localităţi din raioanele de centru și sud ale țării au rămas fără energie electrică, după ce firele de înaltă tensiune au căzut sub greutatea zăpezii.

În acelaşi timp, până la ora 11:00, pe traseele ţării s-au produs 20 de accidente rutiere, iar aproape o sută de  maşini au fost avariate de crengile şi copacii căzuți.

"Vreau să vă informez că, la indicația domnului prim-ministru, este convocată o celulă de criză, care, la moment, deja funcționează, unde sunt invitați reprezentanții de la Gaz Natural Fenosa, de la Ministerul Transportului și Infrastructurii, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. În dependență de caz, forțele și mijloacele atât ale Ministerului de Interne, cât și ale altor ministere, vor fi implicate la gestionarea situației date", a afirmat şeful SPCSE, Mihail Harabagiu.

"Avem înregistrate în jur de 20 de accidente la ora actuală. Au fost înregistrate 86 de deteriorare a automobilelor în urma căderii copacilor. Se circulă cu dificultate în direcţia Hânceşti. Se circulă cu dificultate în Troiţa Nouă în direcţia Căuşeni. Tot cu dificultate dar se circulă în direcţia Orhei şi Dubăsari. S-a adresat un cetăţean în sectorul Botanica, i-a căzut o creangă şi a fracturat un picior", şeful IGP, Alexandru Pânzari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu