Zâmbete în dar pentru un clovn! Prietenii lui Veaceslav Iacovlev i-au organizat o sărbătoare a clounadei

Renumitul clovn din Moldova, Veaceslav Iacovlev, care în această primăvară a fost diagnosticat cu cancer la măduva osoasă, a revenit din nou pe scenă.

Graţie oamenilor care au donat bani, artistul şi-a început tratamentul costisitor. La primele semne de însănătoşire prietenii i-au organizat o sărbătoare a clounadei, cu participarea tinerelor talente.

Un clovn nu plânge niciodată, spune Veaceslav Iacovlev. Aşa că la primele semne de vindecare a decis să revină în scenă şi să dăruiască zâmbete celor din jur, fie şi pentru câteva ore.

"Mă simt bine, o dată ce sunt aici, înseamnă că sunt mai bine. Dispoziţia e pe măsură, ia uitaţi-vă ce sărbătoare e aici. Astăzi au venit aici foarte mulţi copii să mă susţină, şi cred că eu sunt cel mai fericit om din lume", a spus Veaceslav Iacovlev.

Sărbătoarea a fost una caritabilă.

Pe parcursul spectacolului au fost organizate o serie de master classuri şi târguri, iar o parte din banii adunaţi au fost donaţi pentru continuarea tratamentului lui Veaceslav.

"Oamenii care participă la sărbătoare, donează bani pentru continuarea tratamentului lui Veaceslav. Cine cât poate, cineva prin munca sa, cineva prin zâmbete sau implicându-se în master classuri oamenii ajung să se împartă cu bunurile sale", a spus soţia lui Veaceslav, Ilona Rudenco.

Nu doar cei mici au venit să îl încurajeze pe Veaceslav în lupta crâncenă cu boala. Artistul emerit din Rusia, clovnul Boris Oscoțchii şi interpreta de muzică populară Maria Iliuţ îi doresc însănătoşire grabnică.

"Dacă un clovn adevărat are nevoie de ajutor, atunci trebuie să ne unim forţele şi de urgenţă să îl ajutăm. Noi îl iubim mult pe Veaceslav şi ne dorim ca în viaţa lui să fie totul bine în viaţă", a spus artistul emerit din Rusia.

"Doamne ajută domnului Iacovlev, să-l ajute Domnul să-şi revină cu bine şi să revină între noi", a spus Maria Iliuţ.

Veaceslav Iacovlev a fost operat în Moldova, iar din luna august urmează un tratament în una din clinicile specializate din Germania.

Tratamentul va dura până în luna iulie a anului viitor.

Până acum, oameni din toate colţurile lumii au donat peste 50 de mii de euro, iar pentru a duce la bun sfârşit tratamentul mai sunt necesare încă tot atâtea resurse financiare.

Familia clovnului mizează şi în continuare pe susţinerea celor din jur.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu