Zalina Marghiev, desemnată sportiva anului 2016 în Republica Moldova

Embed:

Zalina Marghiev a fost desemnată sportiva anului 2016 în Republica Moldova. Aprecierea a fost făcută în cadrul Galei organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Atleta s-a clasat pe locul 5 în proba aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Asta este cea mai mare performanţă din cariera Zalinei Marghiev.

"Cred că e cea mai mare apreciere pe care poate să o primească un sportiv la el acasă. Este evident. Eu mă simt onorată, mă simt fericită pentru că realizările şi perfomanţele mele în sport au fost apreciate de câtre stat, minister", a precizat Marghiev.

"Decizia privind cei mai buni sportivi a fost una foarte complicată, deoarece s-a hotărât din diferite puncte de vedere, s-a încercat să fie o abordare cât mai complexă. Ceea ce este important e că noi avem o generaţie extraordinară", a subliniat Victor Zuncu, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Mihai Cucu a fost desemnat drept cel mai bun antrenor, iar naţionala de rugby a câştigat premiul pentru cea mai bună echipă a anului.

"A fost un an puţin mai greu pentru noi, dar oricum am demonstrat că suntem o echipă, putem realiza lucruri mari", a subliniat Sergiu castraveţ, rugbyst.

Luptătoarea Anastasia Nichita a fost recunoscută drept revelaţia anului.

În 2016 ea a devenit campioană europeană printre junioare şi a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial rezervat cadeţilor.

"Desigur este un pas în viitor, îmi doresc să nu mă opresc aici, să ajung mai departe şi voi depune multă străduinţă pentru asta", a menţionat Anastasia Nichita, luptătoare.

Premierea sportivilor a avut loc la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu