Zaharova: Moldova are dreptul să dezvolte relații cu orice stat sau organizație internațională

Embed:

Moldova are dreptul să dezvolte relații cu orice stat sau organizație internațională. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în contextul intenţiei guvernării de la Chişinău de a introduce vectorul european în Constituţie.

"Noi nu vedem niciun fel de contradicții în faptul că un stat suveran să dezvolte relații cu asociații integraționiste, cu organizații internaționale sau cu alte țări", a spus Maria Zaharova, purtător de cuvânt la Ministerul de Externe rus.

Zaharova a participat la o conferință video organizată de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, în cadrul căreia a răspuns la întrebările jurnaliştilor din Rusia, Moldova, Georgia şi Estonia.

Ofițerul de presă al diplomației ruse a declarat că țara sa nu vede niciun fel de contradicții dacă autoritățile de la Chișinău vor să dezvolte relații și cu Moscova şi statele din vest.

Proiectul de lege privind introducerea obiectivului de integrare europeană în Constituție a fost elaborat de deputații democrați și cei ai Grupului Parlamentar Popular European.

Documentul a fost dezbătut vineri în legislativ, însă votul a fost amânat pentru această săptămână. Legea Supremă poate fi modificată cu votul a cel puțin 67 de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu