Zăcăminte de gaze de şist descoperite la graniţa dintre Ucraina şi Moldova

Embed:

Ucraina a descoperit, în regiunile limitrofe cu Republica Moldova, zăcăminte importante de gaze de şist, care ar putea să se extindă şi pe teritoriul ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de ministrul ucrainean al Energeticii şi Industriei Cărbunelui, Iuri Boiko, în cadrul întrevederii bilaterale cu ministrul moldovean al Economiei, Valeriu Lazăr, informează TV7.

Valeriu Lazăr s-a întâlnit cu omologul său din Ucraina în timpul vizitei de lucru întreprinse la Kiev. Oficialul ucrainean s-a arătat dispus să pună la dispoziţie Republicii Moldova informaţii şi expertiză în domeniul extragerii gazului de şist.

Totodată, părţile au convenit asupra reluării lucrărilor Comisiei interguvernamentale mixte de cooperare comercial-economică, activitatea căreia a fost întreruptă cu şase ani în urmă. Următoarea şedinţă urmează să aibă loc în perioada 11 - 12 noiembrie curent.

De ieri, urmau să înceapă discuţiile bilaterale la nivel de experţi pe sectoarele în care s-au acumulat probleme, urmând să fie propuse soluţii către data întrunirii Comisiei.

„Acest exerciţiu permite revizuirea problemelor acumulate în relaţiile bilaterale şi identificarea unor soluţii, ce se vor reflecta în protocolul Comisiei mixte moldo-ucrainene", a subliniat Valeriu Lazăr.

Potrivit ministrului Economiei, este vorba despre ample domenii care cuprind colaborarea comercial-economică, energetică, în industrie, agricultură şi industrie prelucrătoare, şi transporturi.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu