Yemen: 33 de refugiați somalezi, inclusiv femei și copii, au fost împuşcaţi în Marea Roşie

Treizeci și trei de refugiați somalezi, inclusiv femei și copii, au fost uciși cu focuri de armă pe ambarcațiunea lor în Marea Roșie, au indicat vineri responsabili din orașul yemenit Hodeida, aflat sub controlul rebelilor șiiți, relatează AFP, citat de Agerpres.ro.

Corpurile neînsuflețite ale celor 33 de refugiați au fost transportate la spitale din orașul-port, unde au fost internați și 35 de răniți, a declarat un responsabil din domeniul serviciilor de sănătate, spunând că nu cunoaște circumstanțele atacului. Bilanțul de 33 de morți a fost confirmat de un responsabil portuar.

Responsabilul, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a precizat că ambarcațiunea cu refugiați a reușit să acosteze în Hodeida și că victimele au fost atinse de gloanțele unor arme ușoare, ceea ce exclude posibilitatea unui atac aerian. El a mai spus că alte câteva zeci de somalezi care au supraviețuit atacului, precum și trei traficanți yemeniți sosiți la bordul ambarcațiunii, au fost duși la închisoarea centrală din oraș.

Agenția Saba, aflată sub controlul rebelilor șiiți houthi, a afirmat totuși că refugiații respectivi au fost atacați în Marea Roșie de aviația coaliției arabe conduse de Arabia Saudită.

Agenția nu a oferit însă un bilanț precis al acestui atac și nu a precizat circumstanțele. Nu se știe deocamdată dacă refugiații încercau să părăsească Yemenul sau să se refugieze în această țară.

Yemenul, în pofida războiului și a crizei umanitare prin care trece, continuă să atragă refugiați din Cornul Africii, care fug de sărăcia din țara lor.

Mai multe tabere de refugiați somalezi există în sudul Yemenului, dar nici una în regiunea Hodeida, situată mai la nord.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu