Xiaomi lansează primul smartphone în cadrul programului Android One

Xiaomi Mi A1 preia hardware-ul folosit cu modelul Mi 5X deja lansat, schimbând doar denumirea pentru a reflecta statutul de prim smartphone lansat în cadrul programului Android One, scrie go4it.r.

Prezentat la New Delhi, Xiaomi Mi A1 rulează o versiune nemodificată de Android 7.1.2 Nougat şi este motorizat de chipsetul Snapdragon 625, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi ajutat cu o cantitate de 4GB memorie RAM.

Piesa de rezistenţă este însă ecranul Full HD cu tehnologie IPS, măsurând 5.5, alături de sistemul dual camera (12MP + 12MP şi zoom optic 2x) preluat de la vârful de gamă Xiaomi Mi 6. Livrat fără interfaţa MIUI, dispozitivul păstrează totuşi aplicaţia dedicată pentru camera foto, optimizată pentru a pune mai bine în valoare hardware-ul folosit.

Carcasa metalică în greutate de 165 grame adăposteşte un acumulator de 3080 mAh cu funcţie de încărcare rapidă şi conector USB-C.

Lista dotărilor este completată cu o cameră frontală de 5MP, 64GB memorie internă şi slot microSD.

Lansat pentru piaţa din India cu un preţ apropiat sumei de 200 euro, Xiaomi Mi A1 va fi disponibil în alte 37 de ţări, în versiuni de culoare roz, negru şi auriu, începând cu data de 12 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu