Woody Allen schimbă editura și lansează cartea sa de memorii "Apropos of Nothing"

Regizorul, scenaristul şi actorul de film Woody Allen a găsit o nouă editură Arcade Publishing, care i-a publicat luni, fără un anunţ prealabil, cartea sa de memorii "Apropos of Nothing", relatează agerpres.ro.

Cartea a fost lansată de o altă editură după ce Hachette, cu care avea un contract anterior, a decis să abandoneze publicarea, prevăzută pentru 7 aprilie, la presiunile angajaţilor şi ale familiei Farrow în urma acuzaţiilor de presupus abuz sexual asupra fiicei sale Dylan.

Înainte de anunţarea memoriilor lui Allen, editura Hachette a publicat câteva lucrări ale ziaristului Ronan Farrow, fiul lui Mia Farrow şi lui Woody Allen, recompensat cu premiul Pulitzer după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

După ce a aflat despre colaborarea dintre regizor şi editura Hachette, Ronan Farrow a postat pe Twitter un mesaj în care consideră "contradictoriu" faptul că editura care i-a publicat cartea despre abuzurile unor oameni puternici precum Weinstein, sau Woody Allen, doreşte acum să scoată pe piaţă memoriile unui infractor, potrivit lui.

Era prevăzut ca memoriile lui Woody Allen să apară pe 7 aprilie în SUA, însă la doar patru zile după anunţ Hachette a bătut în retragere şi a anulat lansarea la presiunea familiei Farrow şi propriilor angajaţi, după ce un grup de peste 70 de persoane au ameninţat că îşi dau demisia.

Potrivit editurii, după o discuţie cu angajaţii, conducerea a decis că nu poate merge înainte cu publicarea cărţii lui Allen.

Luni, prin intermediul editurii Arcade Publishing, memoriile au fost scoase pe piaţă fără vreun anunţ prealabil.

Într-un comunicat preluat de mediile locale, noua editura a lui Woody Allen notează că "în aceste vremuri ciudate în care adevărul este adesea considerat 'fake news', ca editură preferăm să dăm glas unui artist respectat în loc să le dăm dreptate celor care vor să-l reducă la tăcere".

Memoriile, care sunt dedicate soţiei sale Soon-Yi Previn, fiica adoptivă a fostei sale soţii Mia Farrow, prezintă copilăria regizorului în oraşul New York, povestea sa de dragoste cu actriţa Diane Keaton, precum şi acuzaţiile de abuz sexual asupra fiicei sale, în vârstă atunci de şapte ani, Dylan Farrow.
loading...

Lasă un comentariu