Windsurfing pe lacul de la Ghidighici: Un nou hobby pentru moldovenii cu bani

Embed:

Windsurfingul devine tot mai popular în Moldova. Chiar dacă geografia nu permite practicarea pe deplin a acestui sport extrem, cei pasionaţi de manevrarea plăcilor cu velă au găsit o soluţie. Ei au organizat prima competiţie de acest gen pe lacul Ghidighici, la care au participat 25 de concurenţi.

Înainte de a fi dat startul competiţiei, cei mai buni windsurferi din ţară au aşteptat minute în şir până când vântul a ajuns la viteza minimă admisibilă, de şase metri pe secundă.

Lacul Ghidighici este locul perfect pentru iubitorii de senzaţii tari care doresc să-şi potolească setea de adrenalină. Pentru a practica windsurfingul ai nevoie de o placă, o velă şi câteva lecţii practice. Cei care au trăit măcar o dată această senzaţie cu siguranţă vor încerca din nou.

Windsurferul este practicat în ţara noastră atât de adulţi, cât şi de copii:

"E un sport foarte neobişnuit, mai ales pentru Moldova unde nu avem mare, nu avem vânt destul. Am atins viteza de 70 km la oră. În acele momente ai o senzaţie că zbori. Nu pluteşti pe apă. Planezi deasupra apei şi practic placa atinge un pic doar crestele valurilor". 

 "A fost super şi sperăm că vom continua şi mai departe. Am 15 ani şi practic de la 12 ani. La început nu prea îmi plăcea, dar peste ceva timp am  înţeles că e ceva super şi vreau să mă ocup cu asta toată viaţa".

Organizatorii competiţiei spun că acest sport este practicat din anii 80 ai secolului trecut. "Este un sport atractiv care formează caracterul şi dorinţa de a câştiga", a afirmat Alexandru Medvedev, unul din organizatori. 

Pentru persoanele interesate sunt organizate cursuri de windsurfing, care costă 10 euro pentru o oră. Preţul include şi chiria echipamentului. Pentru copii instruirea este gratuită.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu