WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane de la 1 februarie

Aplicația de mesagerie WhatsApp, deținută de către Facebook, nu va mai funcționa pe milioane de iPhone-uri vechi și pe o serie de modele Android începând cu data de 1 februarie, scrie The Independent.

Situația vine după ce la finele anului 2019 milioane de telefoane cu sistemul de operare Windows Phone au pierdut la rândul lor accesul.

WhatsApp a anunțat că este necesar să blocheze oamenii care folosesc versiuni vechi de Android și iOS, deoarece acestea sunt vechi și expuse riscurilor de securitate. ”Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să folosiți ultima versiune de iOS [sau Android] disponibil[ pentru telefoanele dumneavoastră”, se arată într-o postare pe blogul WhatsApp.

Dispozitivele iOS afectate sunt cele care rulează iOS 8 sau versiunile anterioare, ceea ce înseamnă că oricine cu un iPhone 4 sau mai vechi nu va mai putea folosi aplicația. În cazul Android vor fi lovite modelele cu Gingerbread 2.3.7, ceea ce înseamnă că dacă ai un telefon mai vechi de anul 2011, atunci nu vei mai putea utiliza WhatsApp.

The Independent a realizat o listă cu toate modelele afectate, dar și posibilele alternative, scrie libertatea.ro
loading...

Lasă un comentariu