"Vom introduce voce în WhatsApp în al doilea trimestru al anului", a spus fondatorul WhatsApp, Jan Koum, prezent la Congresul mondial pentru telefonie mobila, organizat la Barcelona.

Aplicaţia se apropie astfel de modelul concurentului său Viber (cumpărat recent de grupul japonez Rakuten), care propune deja utilizatorilor săi mesaje şi apeluri gratuite.

Reţeaua de socializare Facebook a cumparat, miercuri, aplicaţia WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari în acţiuni şi lichidităţi şi speră să dubleze numărul de utilizatori ai WhatsApp.

"Acum cinci ani nu aveam niciun client", reamintea, luni, Jan Koum. "Acum avem 465 milioane de utilizatori activi pe plan mondial, o cifră considerată o performanţă deosebită pentru o companie care nu a făcut niciodată marketing şi care a devenit cunoscută mai degrabă cu ajutorul informaţiilor transmise de utilizatori pe cale orală", a mai spus acesta.

Jan Koum mai spune că "nu există nicio schimbare programată" după achiziţionarea companiei sale de Facebook: "Mark (Zuckerberg, patronul Facebook, n.r.) înţelege într-adevar faptul că, pentru ca WhatsApp să continue să aibă succes, trebuie cu adevărat să rămână un serviciu independent".