Western Digital devine cel mai mare producător din lume de hard disk-uri

Western Digital a anunţat joi finalizarea achiziţiei Viviti Technologies, pentru suma de 3,9 miliarde de dolari cash şi 25 milioane de acţiuni, în valoare de 900 milioane de dolari, devenind, astfel, cel mai mare producător de hard disk-uri din lume.

Veniturile cumulate ale celor două companii au fost de 15 miliarde de dolari în 2011. John Coyne, CEO al Western Digital, îşi va păstra funcţia de director executiv în noua entitate, scrie Business24.ro.

Potrivit unei estimări recente făcută de IDC în ceea ce priveşte piaţa de hard disk-uri la nivel global, veniturile producătorilor vor creşte cu 8,6% de la an la an, din 2011 până în 2016, pe fondul creşterii cererii de dispozitive de stocare.

Western Digital a obţinut suma necesară achiziţiei printr-un împrumut pe cinci ani. Concurentul principal al Western Digital la nivel global rămâne producătorul de dispozitive de stocare Seagate.

Compania Western Digital a fost fondată în anul 1970 de către Alvin B. Phillips, un angajat al Motorola.

Industria HDD va ajunge până la 48 de miliarde de dolari în 2014. Peste 2,3 miliarde de HDD-uri vor fi vândute în următorii trei ani, pentru numeroase aplicaţii şi dispozitive, potrivit firmei de cercetare Trendfocus.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu