Wenger a devenit cel mai longeviv antrenor din Premier League

Embed:

După retragerea lui Alex Ferguson, Arsene Wenger a devenit cel mai longeviv antrenor din Premier League. Derby-ul etapei a 31-a, cu Chelsea, va deveni meciul cu numărul o mie pentru tehnicianul francez pe banca tehnică a lui Arsenal. Înaintea partidei, Wenger a primit şi un tun simbolic din partea patronului clubului, Chips Keswick.

Arsene Wenger a fost numit antrenor la Arsenal pe 30 septembrie 1996 şi a reuşit să câştige cu "tunarii" trei titluri şi patru Cupe ale Angliei.

"Mă simt onorat şi privilegiat să conduc o echipă pe parcursul a o mie de meciuri. (...) Clubul m-a susţinut mereu şi sunt oarecum avantajat pentru că asemenea stabilitate se întâmplă destul de rar în fotbal. Au fost momente grele şi momente fantastice, însă mereu am încercat să fim uniţi la acest club", a spus antrenorul.

Meciul cu numărul 1000 pentru Wenger va fi în deplasare cu una dintre marele rivale la titlu, Chelsea. "Îl admir pe el şi admir Arsenal. Pentru că este imposibil să conduci un club pe parcursul a o mie de meciuri fără ca acest club să fie unul fantastic şi să se poarte perfect în raport cu antrenorul. Mai ales că pe mandatul său, Arsenal a avut multe momente dificile. Asta mă face să-i admir", a precizat antrenorul Chelsea, Jose Mourinho.

Chelsea este lider în Premier League, cu 66 de puncte. Arsenal se află pe locul trei, având 62 de puncte, dar şi cu un meci mai puţin jucat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu