WELCOME TO VĂLENI! Un sat de pe malul Prutului atrage anual mii de turişti străini datorită tradiţiilor şi ospitalităţii

Embed:
Un sat de pe malul Prutului atrage anual mii de turişti străini datorită tradiţiilor şi ospitalităţii. Oamenii ajung la Văleni, în raionul Cahul, în timpul excursiilor organizate în cadrul croazierelor pe Dunăre. Turiştii coboară la Galaţi, de unde iau autocarele spre Văleni.

Organizatorii excursiilor nu înţelegeau unde pleacă turiştii şi de ce nu rămân în Galaţi sau la Brăila pentru o zi. Au crezut iniţial că merg la Vama Giurgiuleşti - situată la 10 kilometri distanţă - pentru a cumpăra ţigări ieftine. Misterul s-a lămurit când au aflat de Văleni - satul unde bucatele tradiţionale, vinul şi cultura rurală sunt principalele atracţii. Acolo există şi un muzeu inedit unde oaspeţii pot afla cum se coace pâinea tradiţională sau colacii pentru nunţi şi botezuri, dar pot şi gusta produse făcute pe loc. Localitatea era deja celebră în Moldova datorită Lidiei Bejenaru, cea care a participat la Eurovision 2005, alături de trupa Zdob şi Zdub.

Şi pentru că sătenii se întrec în a le face pe plac turiştilor, aceştia sunt tot mai numeroşi de la an la an. Văleni, cunoscut acum drept satul de vacanţă al Moldovei, este atestat documentar încă din anul 1430.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu