Weekend-ul a trecut, iar cozile au rămas. Șoferii așteaptă ore în şir pentru a traversa frontiera de stat (FOTO)

Cozile imense de la frontieră le dau mari bătăi de cap șoferilor. Un bărbat a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu traficul de la vama Tudora. În poză se vede cum zeci de mașini stau în rând pentru a trece vama.

Totodată, Poliția de Frontieră vă informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. 

Trafic intensiv în punctul de trecere Palanca, pe sensul de intrare în țară se atestă un număr mai mare de călători și mijloace de transport.

Se lucrează la capacitate maximă, fiind deschise toate pistele de control, iar numărul de angajați ai Poliției de Frontieră s-a suplimentat. Totodată, în contextul temperaturilor înalte, pe teritoriul punctului de trecere a fost instalat un cort anticaniculă, unde sunt invitați călătorii la un pahar cu apă rece, dar și asigurați la necesitate cu asistență medicală.

Oaspeții străini și moldovenii din Diaspora primesc broșuri cu oferta turistică a țării și câte o hartă turistică, care include 20 cele mai relevante destinații turistice din Moldova.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:
- mărirea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;
- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu