Weekend sportiv. În capitală se desfăşoară competiţia de tenis de câmp şi de tir cu arcul

Embed:

În ultimele zile ale săptămânii, în capitală se desfășoară competiţii de tenis de câmp şi de tir cu arcul. Pentru titlurile de cei mai buni concurează zeci de participanţi. Iar pentru a deveni câștigător nu este neapărat nevoie să fii profesionist.

Emoții mari la un club sportiv, unde unii părăseau trişti competiţia de tenis de câmp, în timp ce alţii se apropiau de finală.

"Am să fac 60 de ani în acest an, datorită sportului şi modului sănătos de viaţă. Şi soţia mea este tânără", a spus un participant.

Turneul pentru amatori și profesioniști se desfăşoară în capitală al 15-lea an consecutiv.

"Aici vin iubitorii de tenis. E weekend, zile de sărbătoare, iar aceşti oameni sunt pe teren. Competiţia este foarte interesantă din punct de vedere al componenţei", a declarat Mihail Zaicenko, arbitru principal.

Între timp, la un compex sportiv de trageri la ţintă are loc o competiție printre juniori, cadeţi şi seniori:

"Practic acest sport de puţin timp, dar deja am rezultate. Am început să-l practic, pentru că aminteşte de istorie. Aşa vânau anterior indienii".

"La maturitate este foarte interesant să ai parte de noi emoţii, să afli posibilităţi noi. O faci exclusiv pentru sine, dar dacă voi reuşi să avansez, voi fi foarte bucuroasă".

Punctele acumulate permit obţinerea categoriilor sportive.

"Sunt competiţii tradiţionale la final de sezon. Pe de altă parte, este o pregătire pentru sezon, deoarece la noi au loc campionatele mondiale sau europene de iarnă. Aşa că deja ne pregătim de Campionatul European de Iarnă", a precizat Irina Cekanov, antrenorul principal al echipei de tir cu arcul.

Campionatul deschis de tir cu arcul este organizat în capitală din anul 2000. În acest an, la competiţie participă arcaşi din Chişinău, Căuşeni şi Tiraspol.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu