Weekend cu zile de foc. Câte grade vor indica termometrele

Embed:

Sfârşitul de vară ne aduce un nou cod galben de caniculă. Avertizarea a intrat în vigoare de astăzi şi va fi valabilă până luni. Mâine sunt aşteptate maxime de 35 de grade Celsius în raioanele din sudul ţării.

"Pentru sfârşit de săptămână aşteptăm să avem temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă pentru partea de Centru şi Sud. Ca mai apoi, până pe data de 30 temperaturile să mai scadă şi să avem valori între 25 şi 30 de grade", a spus Ghenadie Roşca, șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

În schimb serile ne aduc aminte că intrăm în toamnă şi vor fi mai răcoroase. Astfel pe timp de noapte temperaturile vor oscila între 14 şi 19 grade Celsius.

Marţi se aşteaptă izolat ploi cu descărcări electrice.

Până atunci, pentru a evita problemele de sănătate, medicii le recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume şi să nu iasă din casă când soarele este arzător.

"Este strict interzisă în perioada caniculară folosirea alcoolului, trebuie evitate băuturile cu cofeină, deoarece are efect de deshidratare, creşte tensiunea, pulsul. Ceea ce poate duce la un disconfort şi mai mare. Şi nu lăsaţi singuri în automobile copiii şi animalele de companie", a spus Mariana Cuzmulici, medic de familie.

De asemenea, a fost extins până în 30 august şi codul galben de pericol de incendii. Potrivit specialiștilor, sunt amenințate în special pădurile, depozitele de furaje, dar și culturile agricole.

Totodată, ar fi bine să evitaţi să aprindeţi focul în apropierea locuințelor sau a terenurilor acoperite de vegetație.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu