Webber se va retrage la finalul acestui sezon din Formula 1

Embed:

Mark Webber s-a decis! Pilotul australian se va retrage la finalul acestui sezon din Formula 1. Webber va rămâne însă în sporturile cu motor, iar anul viitor va participa la celebra cursă de la Le Mans, alături de echipa Porsche.

Pilotul Mark Webber a decis să se retragă din Formula 1 la finalul acestui sezon, el urmând să se îndrepte spre o altă competiţie. Deşi au apărut zvonuri în presa internaţională, conform cărora patronul Red Bull Racing, Dietrich Mateschitz, ar dori să-i prelungească contractul, australianul s-a hotărât să dea curs unei noi provocări.

După ce îşi va lua rămas bun de la Marele Circ, Webber se va îndrepta spre competiţiile de anduranţă, el urmând să fie cooptat în noua echipă cu care producătorul auto Porsche va încerca să ia cu asalt cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2014. Webber a mai participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1998 şi 1999, pentru AMG Mercedes.

"Abia aştept noua provocare, după timpul petrecut în Formula 1 şi să pilotez una dintre cele mai rapide maşini sport din lume", a declarat Webber pe site-ul său oficial.

Cel mai probabil, australianul va fi înlocuit la Red Bull cu Kimi Raikkonen, însă şi Daniel Ricciardo ori Jean-Eric Vergne ar putea ajunge la echipa austriacă din sezonul viitor. Webber a concurat timp de 12 ani în Formula 1, câştigând 9 curse şi clasându-se de 36 de ori pe podium.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu