WC-urile publice din Chişinău, care se află într-o stare deplorabilă sau nu funcţionează deloc, sunt o problemă veşnică a Capitalei

Embed:

WC-urile publice din Chişinău, care se află într-o stare deplorabilă sau nu funcţionează deloc, sunt o problemă veşnică a Capitalei. Din 17 WC-uri din oraş doar 13 funcţionează, celelalte fiind în reparaţie încă din primăvară. Problema care perpetuă de ani de zile este un disconfort pentru locuitorii și oaspeții Capitalei.

În schimb autorităţile municipale dau asigurări, că sunt la curent cu această problemă, pe care încearcă să o soluţioneze. În schimb echipa noastră de filmare s-a convins că nu este chiar aşa.  

Miros înţepător, lipsa apei şi a rezervoarelor de scurgere, pereţi vandalizaţi şi o puzderie de muşte - nu sunt imagini dintr-un film de groază, ci este realitatea WC-urilor publice din Capitală. În Chişinău sunt în prezent 17 asemenea toalete, dintre care funcţioneză doar 13. În unul dintre parcurile centrale ale Capitalei, spre exemplu, singurul WC este închis.

"În parcul central Ştefan cel Mare este doar o singură toaleta publică, care are, însă, la uşă un lacăt. Nu este clar ce să facă cei, care se plimbă în fiecare zi prin acest parc".

Locuitorii şi oaspeţii Chişinăului sunt nemulţumiţi de faptul, că în centrul istoric al Capitalei nu este nici un WC public gratis.

"În general, eu cred că nu sunt. Despre starea lor nu pot spune nimic, pentru că ştiu doar de acest WC. Când suntem în oraş, mai ales cei din alte localităţi... este o catastrofă".

"Aici WC este închis şi în parcul Catedralei la fel. Este o mare problemă, mai ales pentru mămicile cu copii mici, care se plimbă pe aici. Nu sunt toalete publice".

"Toată viaţa mea, de când locuiesc aici, nu am văzut toalete bune, indiferent cine era la guvernare".

Într-un alt mare parc din Capitală, Valea Morilor, preferat de mulţi concitadini, din trei WC-uri publice funcţionează doar două. Şi ambele se află întro stare gravă - fără apă şi sistem de evacuare, dar şi fără urme de produse de igienă personală, cum ar fi săpunul şi hârtia de WC.

Se pare că cei de la întreprinderea "Autosalubritate", care au în gestiune toaletele publice, nu cunosc despre această problemă.

La întrebarea noastră dacă vor fi reparate WC-urile existente, nu am primit un răspuns concret, în schimb ni s-a amintit încă o dată că cele trei WC-uri din parcul central al Capitalei, închise pentru reparaţie primăvara aceasta, dar care încă nu au fost date în exploatare.

Amintim, că pentru reparaţia şi construcţia noilor toalete publice primăria a alocat în acest an 5 milioane de lei.

Lasă un comentariu