Vulpile terorizează gospodării din Moldova. Localitatea în care au făcut ravagii

Embed:

Şapte oameni din Coloniţa s-au adresat medicului, după ce au penit 30 de păsări, sfâşiate de o vulpe.

Aceştia au fost vaccinaţi împotriva rabiei şi au primit tratament profilactic.

Potrivit specialiştilor, în cazul în care oamenii se adresează târziu la medic, astfel de situaţii pot fi fatale.

Vladimir Cheltuitorul a rămas fără găini în coteţ, după ce o vulpe i-a sfâşiat 30 de păsări.

"Undeva, pe la orele trei de noapte, au început a lătra câinii. Când am ieşit şi m-am uitat, era vulpea în coteţ. Stăteau toate găinile, numai vreo 20 rămăseseră vii", a spus stăpânul.

Iniţial, gospodarul s-a gândit să dea păsările moarte la câini. Pentru aceasta, el a chemat câţiva vecini să-l ajute la penit, dar medicul i-a spus că este periculos.

"Am luat şi am apelat la medic şi am întrebat ce să fac şi el mi-a spus că, în primul rând, dacă am avut contact cu ele, să mă duc să mă vaccinez", a mai adăugat gospodarul.

Medicii au acţionat prompt, pentru a preveni o epidemie de rabie în localitate. Potrivit lor, este important ca, în astfel de cazuri, oamenii să se adreseze de urgenţă la medic.

"Toate cele şapte persoane care au participat în acest proces au fost luate la evidenţă primesc tratamentul profilactic şi deja vom vedea fiindcă rabia se transmite prin saliva. Această muşcătură a găinilor de vulpe putea să fie transmisă această maladie", a spus Lumini'a Suveică, directorul CMSP.

Oamenii din Coloniţa spun că, de multe ori, vulpile le vizitează coteţele, în căutare de hrană.

Potrivit statisticilor, numărul animalelor bolnave de rabie a scăzut. Sursa principală de infecţie rabică o reprezintă vulpile.

Anul trecut, un bărbat de 39 de ani din Căuşeni, a murit după ce a fost zgâriat de propriul câine, care era infectat cu rabie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu