VULCĂNEŞTIUL SCAPĂ DE CAMIOANE. În preajma oraşului va fi construită o șosea de centură

Embed:
Oraşul Vulcăneşti va avea un drum de ocolire. Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunţat o licitaţie, pentru a desemna compania care va efectua lucrările. Contractul va fi semnat deja în decembrie. Anunţul a fost făcut în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului orășenesc. Vestea i-a bucurat pe localnici, care spun că, din cauza maşinilor de mare tonaj, li se dărâmă casele.

"Două vin de aici, două de dincolo, iar a treia din centru. Chiar şi când trec maşini mici, casa se zguduie ca la cutremur.

"Parcă am fi într-un tren marfar. De fapt, nici în tren nu scutură așa tare. Deja când este un cutremur noi nici nu-l simțim."

Autoritățile promit că lucrările de construcţie a drumului de ocolire vor începe de anul viitor şi vor fi încheiate peste doi ani. Banii sunt oferiţi de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

"Consiliul orășenesc a decis să fie construite drumuri provizorii de ocolire în perimetrul orașului nostru. Există o asemenea posibilitate. Presiunea este foarte mare pentru noi și e foarte complicat", a spus primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglu.

În cadrul şedinţei s-a discutat și despre reparația drumului care leagă orașul Vulcănești de satul Ciumai. Lucrările au fost întrerupte, iar contractul cu firma a fost reziliat pentru neîndeplinirea obligațiunilor asumate.

Autoritățile urmează să anunțe în scurt timp o nouă licitație.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu