VREMEA SE ÎNRĂUTĂŢEŞTE în apropiere de Moldova. Un nou COD PORTOCALIU, emis de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie din România a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit informaţiilor, în următoarele ore, starea vremii se va înrăutăți considerabil în sudul țării, scrie Digi24.ro.

Codurile portocaliu și galben de ger rămân în vigoare până joi, la ora 10:00

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10

Fenomene vizate: val de frig

Zone afectate: toată țara

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10

Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig

Noi coduri portocaliu și galben de ninsori viscolite, valabile astăzi, în sudul României

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 februarie, orele 10.00 - 18.00

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40-50 km/h, izolat mai mari în județele Brăila și Buzău, viscolind și spulberând zăpada.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 februarie, orele 10.00 - 14.00

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și troienită, vizibilitate scăzută în județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași;

În intervalul menționat, în județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55-70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, zăpada depusă spulberată și troienită și vizibilitatea se va menține scăzută.

Noi coduri portocaliu și galben de viscol, valabile până miercuri

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 februarie ora 23.00 –  28 februarie ora 23.00

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol

În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării.

În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45-55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 28 februarie, orele 06  -  20

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea

În intervalul menționat, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55-65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada  spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu