Vremea rea face victime în lume: Nouă oameni au murit, printre care și cinci copii

Embed:

Vremea rea face victime în lume. Cel puțin nouă oameni au murit în statul american Arizona, după ce au fost luați de ape în timpul unei furtuni.

Iar Canada, Italia și Croația continuă să fie pârjolite de incendii de pădure. În Columbia Britanică, 37 de mii de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor.

Focul se extinde cu repeziciune, iar pompierii nu fac față urgiei. Autoritățile au emis stare de alertă.

O zi relaxantă s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru aproape o sută de persoane, care s-au refugiat de căldura de afară într-un canion din statul Arizona. O ploaie puternică a început să cadă brusc, iar un val de apă a înecat toată zona.

Nouă oameni au murit, printre care și cinci copii. Alţi câțiva au fost dați dispăruți. Pentru a se salva, unii oameni au urcat în copaci. Martorii au povestit cu groază despre cele întâmplate.

"Eram la distanţă de aproape un metru. Am văzut cum un val mare de apă a venit cu viteză la vale. A fost ceva îngrozitor. Așa ceva poți vedea numai în filme".

La fața locului au venit mai multe echipe de salvatori, care au scos oamenii din prăpastie cu ajutorul elicopterelor. Iar în Canada, incendiile de pădure, care au izbucnit încă în urmă cu două săptămâni, continuă să se extindă cu repeziciune. Mai multe localități din Columbia Britanică au fost distruse, iar oamenii au fost evacuați.

Iar în Italia, mai mulți turiști au fost evacuați din cauza unui incendiu de vegetație care a izbucnit pe un câmp situat în apropierea litoralului Mării Adriatice, la periferia oraşului italian Bari.

Focul s-a extins rapid pe o rază de sute de metri, ajungând în apropierea caselor.

Și autoritățile Muntenegrului și a Croației se luptă cu incendiile de pădure care au izbucnit de-a lungul Coastei Adriatice. În mai multe zone, turiștii au trebuit să părăsească stațiunile din cauza fumului.

Potrivit autorităților, la operațiunile de stingere a focului au fost mobilizați aproape o mie de pompieri cu autospeciale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »