Vremea rea face PRĂPĂD în țările vecine: Şcoli închise, circulaţie blocată şi trenuri anulate

Embed:

Vremea rea, cu ninsori şi viscol, face prăpăd în țările vecine.

În șase regiuni din Ucraina, traficul a fost limitat, din cauza stratului gros de zăpadă. 35 de localități din regiunea Odesa au rămas fără curent electric. În România, 36 de drumuri naționale au fost închise din cauza vizibilității reduse. Sute de oameni au petrecut noaptea în mașini.

Cea mai gravă situație este pe Autostrada Soarelui, unde oamenii au rămas blocați chiar și 17 ore, până când au fost evacuați de poliție și salvatori. Căile Ferate Române au anulat 56 de trenuri de circulație regională și națională, mai multe urmând să întârzie la sosiri și la plecări.

Circulaţia feroviară este îngreunată din cauza temperaturilor scăzute şi viscolului. Totodată, elevii din București și Ilfov se bucură de o vacanță prelungită cu două zile. Școlile vor fi închise luni și marți.

Mai multe trasee din Ucraina sunt blocate, cu toate că aproape 1.700 de drumari cu 1.250 de autospeciale lucrează încă de noaptea trecută. Pe alocuri, temperaturile au căzut până sub minus 25 de grade, iar grosimea stratului de zăpadă a ajuns până la 35 de centimetri. Pe drumul Odesa-Reni, 30 de mașini sunt blocate în nămeți încă de ieri. Oamenii au rămas fără benzină și provizii și așteaptă ajutor din partea autorităților.

În capitala Rusiei, a fost cea mai rece noapte de Crăciun din ultimii 120 de ani, cu temperaturi de aproape minus 30 de grade.

Vreme rece și ninsori puternice au fost înregistrate și în Danemarca, Finlanda, Germania, Serbia și Bulgaria.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu