Vremea rea continuă să provoace haos în Europa, dar şi în sudul SUA

Embed:

Vremea rea continuă să provoace haos în Europa. Din cauza ploilor cu gheaţă şi a ninsorilor care s-au abătut asupra ţărilor de pe vechiul continent, zeci de localităţi sunt izolate de lume. Intemperiile fac ravagii şi în sudul Statelor Unite.

Rafalele puternice de vânt şi valurile uriaşe de până la opt metri au provocat pagube materiale majore în nordul Spaniei. Zeci de maşini au fost inundate, la fel ca şi magazinele din cele mai afectate zone, Cudillero şi Asturias.

Meteorologii au anunţat că avertizarea Cod Portocaliu de vreme rea rămâne în vigoare şi pentru zilele următoare pentru oraşele din nordul Spaniei. Iar în Franţa şi Marea Britanie au fost emise alerte de inundaţii, în urma ploilor abundente.

Pe de altă parte, în Slovenia peste 40 de kilometri de linii de înaltă tensiune s-au rupt din cauza unei ploi cu gheaţă şi a ninsorilor care au lovit ţara. Aproximativ 250 de mii de oameni au rămas fără energie electrică, iar traficul rutier a fost dat peste cap. Mai bine de 100 de militari au fost mobilizaţi pentru a lupta cu intemperiile. Ministerul Educaţiei din Slovenia a anunţat că 75 la sută dintre şcoli şi grădiniţe vor rămâne închise şi astăzi.

Şi Statele Unite se confruntă cu un val puternic de viscol. În statele Texas şi Oklahoma au fost înregistrate zeci de accidente rutiere din cauza poleiului de pe drumuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu