Vremea rea continuă să facă ravagii în mai multe părţi ale lumii

Embed:

Vremea rea continuă să facă ravagii în mai multe părţi ale lumii. În Statele Unite aproape 100 de mii de oameni urmează să fie evacuaţi din calea puhoaielor, iar în Pakistan cinci milioane de persoane au fost afectate de inundaţii.

Autorităţile americane au ordonat evacuarea a 100 de mii de oameni ameninţaţi de ape, în nord-estul Statelor Unite. Aici intemperiile au provocat, deja, cel puţin cinci decese. Alerte de inundaţii au fost instituite în mai multe comitate din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia şi Maryland. În aceste regiuni cursurile de apă s-au revărsat şi au inundat oraşe şi ferme, iar mai multe autostrăzi au fost închise.

Inundaţii au fost semnalate şi în anumite sectoare din Washington. O uriaşă pană de curent a afectat, joi, sudul SUA. Peste două milioane de oameni au rămas fără electricitate, iar traficul rutier a fost curpins de haos.

Pakistanul a cerut ajutor Organizaţiei Naţiunilor Unite. Potrivit unui înalt responsabil pakistanez, ajutorul este solicitat pentru cinci milioane de persoane afectate de inundaţii, în sudul ţării. Preşedintele Asif Ali Zardari a discutat la telefon cu secretarul general al ONU şi i-a cerut să lanseze un apel de ajutor internaţional pentru persoanele afectate de inundaţii.

În ultima lună, ploile au lăsat în urmă 138 de morţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu