VREMEA O IA RAZNA: La Moscova este prea cald, iar în Bangladesh prea frig

Embed:

Vremea ne-a obişnuit în ultimii ani cu fenomene extreme. Iată că nici acest sfârşit de an nu face excepţie. În Bangladesh, o ţară cu un climat tropical, a venit un val de frig. Aproximativ 50 de oameni au murit după ce temperaturile au scăzut brusc la minus patru grade.

Mulţi alţii au ajuns la spital cu gripă, deshidratare şi pneumonie. Majoritatea sunt persoane cu venituri modeste, care nu aveau haine de iarnă şi nici locuinţe încălzite. În spitalele din Bangladesh nu sunt locuri suficiente pentru toţi pacienţii.

Meteorologii prognozează că valul de frig se va menţine şi în următoarele zile şi că va fi însoţit de vânt şi ceaţă densă. Între timp, la Moscova continuă să se înregistreze temperaturi pozitive. 

Dacă în anii precedenţi, se intervenea masiv pentru deszăpezire, acum zeci de camioane aduc în centrul metropolei... zăpadă artificială. În 18 decembrie, în Moscova s-au înregistrat 5,4 grade Celsius, depășind cea mai ridicată temperatură înregistrată în această lună, care data din 1886. Vremea blândă a afectat hibernarea animalelor de la grădina zoologică din capitala Rusiei și a făcut să înflorească liliacul și magnoliile din grădina botanică.

loading...

Lasă un comentariu