Vremea geroasă FACE VICTIME. CUM să evităm degerăturile. Sfaturile medicilor

Embed:

Gerul va fi la ordinea zilei încă o săptămână. Meteorologii anunţă că termometrele vor indica până la minus 15 grade. În aceste condiţii, mai ales că şi vântul este puternic, riscul de hipotermie este mare. Medicii vin cu recomandări cum să evităm degerăturile, care ne pot aduce pe patul de spital.

Este important să ne protejăm capul şi mâinile, prin care corpul pierde cea mai multă căldură. La fel, trebuie de acordată atenţie deosebită încălţămintei, care trebuie să fie suficient de largă, pentru că cea strâmtă creşte riscul degerăturilor.

"Oamenii să se deplaseze în cizme bune călduroase. Să își găsească un adăpost în caz că simte că s-au răcit membrele inferioare și superioare. Practic mai mulți în așa cazuri nimeresc pacient fără adăpost", a afirmat medicul traumatolog urgență, Iurie Codreanu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4 cazuri de hipotermie. Pacienţii cu degerături sunt, de regulă, transportaţi la Institutul de Medicină Urgentă sau la Centrul Republican de leziuni termice din Chișinău.

"Au fost înregistrate patru cazuri de hipotermie. În zona Chisinau avem cele mai multe solicitări. În municipiul Chisinau avem 18 astfel de cazuri, printer care un copil. Toţi au fost spitalizaţi", a afirmat ofiţerul de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blanaru.

Specialiştii recomandă şi un regim alimentar potrivit condiţiilor meteo. Astfel, urmează să sporim aportul de calorii, din contul alimentelor din carne, de exemplu, precum şi să consumăm băuturi calde. Consumul de alcool trebuie evitat, dacă ne vom expune o perioadă îndelungată la frig.

PUBLIKA.MD aminteşte că, meteorologii au emis un avertisment de Cod Portocaliu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu