Vremea de weekend: Temperaturi caniculare şi ploi cu descărcări electrice

Embed:

Astăzi în cea mai mare parte a ţării vor cădea ploi cu descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-est, slab la moderat. La Briceni şi Soroca vor fi 27 de grade, iar la Bălţi şi Orhei cu un grad mai cald. La Tiraspol şi Leova sunt prognozate 30 de grade. La Comrat mercurul din termometre va urca până la 31 de grade, iar la Cahul vor fi 32 de grade. 

În Capitală se vor înregistra 30 de grade.

De astăzi, începând cu orele 12:00, va intra în vigoare Cod galben de caniculă, valabil până în data de 1 august. Temperaturile vor ajunge până la 33 de grade Celsius. Pentru a evita problemele provocate de arşiţă, medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe lichide şi să evităm expunerea prelungită la soare, mai ales în orele amiezii.

Astăzi, în Europa vremea va fi instabilă. La Madrid va fi senin cu maxime de 34 de grade Celsius, iar la Roma va fi cu un grad mai mult. La Paris şi Berlin se vor înregistra 29 de grade. La Londra meteorologii prognozează temperaturi de 20 de grade Celsius. La Viena cerul va fi variabil, iar termometrele vor indica 32 de grade.

La Praga se aşteaptă ploi cu descărcări electrice şi până la 29 de grade, iar la Varşovia va fi cu un grad mai mult. În capitala Ungariei sunt anunţate temperaturi de 34 de grade, iar la Belgrad de 31 de grade. La Bucureşti şi Atena maxima va fi de 32 de grade şi va ploua cu descărcări electrice. La Ankara sunt anunţate 31 de grade. La Kiev va fi înnorat şi se vor înregistra 28 de grade. În schimb, la Moscova cerul va fi senin, iar maximele vor ajunge la 26 de grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu