Vremea caldă de afară, răceşte caloriferele. Locatarii solicită reducerea la minim a consumului de căldură

Embed:

Temperatura agentului termic a fost micşorată de către furnizor, la solicitarea Primăriei capitalei. Şeful Direcţiei Locativ-Comunale, Petru Gontea, a explicat că cererea a fost motivată de încălzirea vremii. Astfel, de la 72 de grade, cât era la începutul săptămânii, temperatura la punctul termic de ieşire a ajuns, duminică, la 68.

Reprezentanţii "Termocom" nu exclud să mai micşoreze temperatura din calorifere dacă afară se vor înregistra 9 - 10 grade Celsius. În acelaşi timp, şefii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ spun că au solicitări din partea locatarilor să le fie redus la minimum consumul de căldură, iar unii gestionari ai blocurilor spun că vor discuta chiar și despre închiderea căldurii pentru câteva ore.

Publika.md aminteşte că prețul mediu pentru încălzirea unui metru pătrat de spațiu locativ în capitală, a ajuns, în noiembrie, la 16 lei şi trei bani, față de doi lei şi 75 de bani, cât a fost în octombrie. Astfel, factura proprietarilor apartamentelor cu o cameră este de aproximativ 500 de lei. Pentru cei care au două și trei camere, încălzirea va costa 1000 și, respectiv, 1400 de lei.  

În municipiul Bălți, încălzirea unui metru pătrat de spaţiu locativ costă 15 lei. Pentru un apartament cu o cameră, locuitorii din Bălţi  vor plăti aproape 600 de lei pentru căldura livrată în noiembrie, pentru două camere - 900 de lei, iar proprietarii apartamentelor cu trei camere vor achita, în medie, 1 200 de lei.

În capitală, tariful pentru o gigacalorie este de 980 de lei, iar în Bălți ajunge la 1 056 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu