Vreme rea și ninsori puternice și în țările vecine. În județul Iași se circulă cu dificultate

Ninsorile şi vântul puternic continuă să facă prăpăd şi în ţările vecine. 16 județe din România se află sub cod galben de viscol.

Şase oameni, printre care două femei însărcinate, au avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce maşinile în care se aflau au rămas blocate în nămeţi.

Totodată, autoritățile din Iași au anunțat că teiul lui Mihai Eminescu din Parcul Copou este în pericol să se rupă din cauza vremii nefavorabile.  

Autorităţile române susţin că utilajele de deszăpezire nu reuşesc să facă faţă nămeților.

Salvatorii de peste Prut recomandă șoferilor să se informeze despre starea traseelor înainte de a porni la drum și să aibă mașina echipată pentru iarnă.Situaţia este critică şi în Ucraina. Din cauza copacilor căzuți peste linile de electricitate, 318 localităţi din şase regiuni au rămas fără energie electrică.  

Cea mai gravă situație este în regiunea Odesa. Acolo, un om a murit, noaptea trecută, în urma unui accident rutier.
Peste o sută de mașini au rămas blocate în nămeți, inclusiv două ambulanţe. A fost nevoie de intervenția salvatorilor, care au evacuat din vehicule 321 de oameni, printre care 55 de copii.

În oraşul Odesa, toate şcolile au fost închise. Vremea rea a afectat şi traficul aerian, zeci de zboruri fiind anulate.

Din cauza nămeților, traficul rutier a fost restricţionat pe şapte drumuri naţionale din România. În judeţul Iaşi este interzisă circulaţia vehiculelor de mare tonaj.

Meteorologicii au anunțat vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol pe întreg teritoriul României. Avertizarea va expira sâmbătă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu