VREME REA ÎN ROMÂNIA: 27 de județe românești se află sub cod galben de ploi

Embed:

Zeci de hectare de culturi au fost distruse Ploi cu grindină au căzut ieri în România. Furtunile au lovit mai multe zone din țara vecină. În vestul României a plouat abundent, iar grindina a distrus zeci de hectare de culturi. Peste 27 de județe din nordul și centrul României se află sub cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată. Atenționarea meteorologică a intrat în vigoare ieri și va expira la noapte. Pe lângă averse, autoritățile române mai avertizează că vor fi căderi de grindină și intensificări puternice ale vântului. Ieri, furtunile au lovit mai multe zone din țara vecină. În vestul României a plouat abundent, iar grindina a distrus zeci de hectare de culturi agricole.

”-Vai de capul meu, fii atent aici! -Uitați-vă aici! E gheață curată.”

Mai multe localități din județul Caraș-Severin au fost afectate de o furtună cumplită, în urma căreia au fost inundate mai multe curți și beciuri. În același timp, hectare întregi de răsaduri și pomi fructiferi au fost distruși de grindină.

"Solarul nu l-a afectat, dar ce-a fost în curte și în grădină s-a distrus totul."

"Ați mai văzut asemenea ploi cu gheață până acum? EL: Nu, nu."

Și în municipiul Caransebeș ploaia le-a dat mari bătăi de cap localnicilor. Pompierii militari au evacuat apa pe mai multe străzi după ce canalizarea s-a bătut. Ploi cu grindină s-au abătut și asupra Brașovului. Vântul a desprins de pe un bloc o bucată mare de izolație termică, care a căzut peste o mașină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu