VREME REA ÎN LUME. 21 de oameni au murit din cauza viscolului și a înghețului

Embed:

Ninsorile abundente fac prăpăd în centrul şi estul Chinei. În ultima săptămână, din cauza viscolului şi a îngheţului, au murit 21 de oameni. De asemenea, 700 de case au fost distruse, iar aproximativ 2.800 - avariate.

Forţele de ordine chineze au declarat că, până în prezent, au evacuat aproape patru mii de oameni.

În acelaşi timp, de un val de frig a fost lovit şi Nepalul. Cel puţin 11 oameni, cei mai mulţi bătrâni şi copii, au murit în sudul acestei ţări.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea şi mai mult în zilele următoare. Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că sunt înregistrate zilnic în jur de 60 de noi cazuri de infecţii respiratorii. Autorităţile au distribuit lemne de foc în mai multe localităţi şi au împărţit pături gratuit.

După ce săptămâni întregi California a fost pârjolită de incendii de pădure, acum, acest stat american este afectat de inundaţii severe.

Mii de oameni au fost evacuaţi după ce apa le-a intrat în case. Forţele de ordine locale susţin că există risc de alunecări de teren. Pe parcursul anului trecut, dezastrele naturale din Statele Unite au cauzat pagube materiale în valoare de 306 miliarde de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu